AnasayfaSSSAramaKAYIT OLGiriş yapGünün KonusuKayıt Ol
Sosyal yer imi
Sosyal yer imi digg  Sosyal yer imi delicious  Sosyal yer imi reddit  Sosyal yer imi stumbleupon  Sosyal yer imi slashdot  Sosyal yer imi yahoo  Sosyal yer imi google  Sosyal yer imi blogmarks  Sosyal yer imi live      

Sosyal bookmarking sitesinde ForumA Türkiyenin En Kaliteli Bilgi Paylaşım Sitesi... adresi saklayın ve paylaşın
Anahtar-kelime
forumA+
Sohbet | ForumA
Reklam Vermek için

Reklam vermek için: forumfa@hotmail.com

Www.Foruma.Forum7.Biz

TÜRKİYENİN EN KALİTELİ A KALİTE FORUM SİTESİ....

 


Hangi besin neye iyi geLiyor ???

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek
Yazar Mesaj
*
ÖZEL ÜYE
ÖZEL ÜYE

avatar

*
Üyelik tarihi: 16/07/09
Mesajlar: 101
Nerden:

*

MesajKonu: Hangi besin neye iyi geLiyor ??? C.tesi Ağus. 22 2009, 20:05

* *
CEVİZ: Kalbe omega 3 yönünden en zengin yiyeceklerden olan somon balığından daha çok iyi geliyor, kırmızı şaraptan da daha fazla polifenol içeriyor. Tavuk kadar da kas yapıcı özelliğe sahip. Günde 7 tane ceviz sağlık açısından iyidir.





HAVUÇ:Genellikle kırmızı ve turuncu sebzeler ve meyveler karoten yönünden zengindir. Yağ çözücü özelliğe sahip olan karoten kanserle mücadelede en etkin besinlerden sayılır. Astım gibi alerjik hastalıklar üzerinde de olumlu etkisi vardır. Gün içinde en azından bir bardak havuç suyu tüketin




ISPANAK: Ispanak tam anlamıyla bir erkek sebzesi. Kafayı kas yapmaya takmış erkekler için mükemmel bir bitki olan ıspanak, Omega 3 ve B vitamini açısından oldukça zengindir. Bu da kalp krizi, osteoporoz ve felç riskini en aza düşürüyor. Daha da ilginci erkeklerde kan dolaşımını arttırdığı için cinsel gücü arttırıcı bir etkiye sahip.




SİYAH FASÜLYE: Aslında bütün fasulyeler sağlığınız açısından faydalıdır fakat hiçbiri siyah fasulye kadar beyin gücünüzü tavan yaptırmaz. Çünkü antosiyanin yönünden oldukça zengin bir bitkidir.




YABAN MERSİNİ: Müthiş bir antioksidan özelliği taşıyan yaban mersini, kanser, diabet ve yaşla gelen birtakım sorunları aşmak için inanılmaz bir meyve. Lif ve A ve C vitamini açısından zengin olan yaban mersini, kardiyovasküler açıdan da oldukça yararlı bir etkiye sahip. Kurutulmuş olanı da tercih edebilirsiniz.




YOĞURT: Mayalanma milyonlarca probiyotik organizma üretir ve bu da bağışıklık sisteminiz üzerinde oldukça olumlu etkiler yaratır. Zararlı bakterilerle savaşan bu probiyotik organizmalar sayesinde bağışıklık sisteminiz kanserle de savaşır. Yalnız dikkat edin, bütün yoğurtların probiyotik olma özelliği yoktur.




YULAF: Kalp krizi riskini en aza indiren yiyeceklerden bir tanesidir. Evet yanlış duymadınız! Karbonhidrat yönünden zengin bu bakliyat türünün yarım bardağında 10 gr protein mevcut. Kas yapıcı özellik de taşıyor.




DOMATES: Domates hakkında bilmeniz gereken 2 önemli konu var. Kırmızı domatesler en yararlıları. İçinde anti oksidan özelliği taşıyan likopen var. İşlemden geçmiş domates de tazesi kadar yararlı çünkü işlem görmüş domateste vücudun, likopeni emmesi çok daha kolay oluyor. Günde 22 mg likopen almaya özen gösterin. Bu da günde ortalama sekiz domatese veya bir bardak domates suyuna denk geliyor.




BAL : Bal, kansızlar için kan deposudur. Bal ilik bir beze sürülüp boğaza sarılırsa boğaz ve gırtlak ağrıları kesilir. Sinirleri bozulanları ve uykusuzları sakinleştirir. Süt ile bol sulandırılıp içilirse şeritleri öldürür. Bir miktar sirke ile karıştırılıp ağız çalkalanırsa, ağızda koku kalmaz.




BÖĞÜRTLEN: İdrar söktürür, ayaklardaki şişlikleri indirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Gözlerdeki zafiyeti giderir. Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur. Ağız, dil, diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir.




BROKOLİ : Kansere karşı bizi koruyan ve ömrümüzü uzatan müthiş bir sebze. Çok miktarda kalsiyum içerdiği için kemik erimesine birebir. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, vitamin deposudur. Kadınlarda göğüs kanserini önler.




ÇAY : Binlerce yıllık bir bitki olan çayın yaprakları güzelleşmek içinde kullanılıyor. Yağlı bir cildiniz varsa, çaydan bir tonik olarak faydalanabilirsiniz. Gözleriniz şişse iki soğuk çay poşetini göz kapaklarınızın üstünde bekletin. Saçlarınızın eskisinden daha parlak görünmesini istiyorsanız, şampuandan sonra çayla durulayın.





ÇİLEK: Vücudu kuvvetlendirir. Hasta olmayı önler. İdrar söktürür ve karında biriken suyu boşaltır. Böbrek ve mesane hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olur. Mide ve bağırsak tembelliğini giderir. Sinirleri kuvvetlendirir. Yüksek tansiyonu ve kolesterolü düşürür. Bağırsak kurtlarını döker. Ateşi düşürür. Dişlerdeki tartarı önlüyor, ağız kokularını ve boğaz ağrılarını gideriyor. Cilde tazelik ve güzellik verir.





DUT: Beyaz dutun yaprakları idrar söktürücüdür. 7 gr. kadar yaprak 250 gr. suda haşlanıp içilirse hemen etkisi görülür. Karadut daha çok doktorlukta kullanılır. Karadut şurubu ağızda, diş etlerinde meydana gelen iltihapları iyileştirir. Aç karnına yenen beyaz dut bağırsak solucanlarını söktürür.




ENGİNAR : Kandaki üre ve kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler. Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir.




ELMA : Sinirleri ve adaleleri kuvvetlendirir. Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. İdrar söktürür. Vücuttaki zararlı meddalerin atılmasına yardımcı olur. Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesini sağlar. Kabızlığı giderir. Öksürüğü keser. Ateşi düşürür. Ucukları giderir.




FESLEĞEN : Enerji verir ve cildi rahatlatır. Fesleğenli saç losyonlarıyla saç derisine masaj yaparak, onların kökünü güçlendirebilirsiniz. Fesleğen yağıyla selüloitlerinizden de kurtulmanız mümkün. Öksürüğü keser. Baş dönmesini durdurur. Arı sokmasında faydalıdır. Ağız yaralarını tedavi eder. Fesleğen kokusu, sivrisinek ve tahtakurusu gibi haşaratları kaçırır.




FINDIK: Bedeni ve zihni yorgunluğu giderir. Vücuda kuvvet verir. Hamilelere de faydalıdır. Dövülmüş yenirse öksürüğü keser. Varise faydalıdır. Fındık yağı, böbrek ağrılarını giderir. Fındık yapraklarının 25 gramı 1 lt. suda haşlanıp içildiğinde kanı temizler.




GÜLYAPRAĞI : Özellikle kırmızı gülün yaprakları kullanılır. 20 gr. gül 1 lt. suda haşlanarak bir fincan içildiğinde ishali keser. Aynı su ise yapılan gargara bademciklerde, göz banyosu da gözlerdeki iltihaplara iyi gelir.
* *


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör

Hangi besin neye iyi geLiyor ???

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var: Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ForumA Türkiyenin En Kaliteli Bilgi Paylaşım Sitesi... :: Kişiler Toplum Yaşam Biyografiler Yaşam Siyaset :: Diyet, Bakın Ürünleri , Şifalı Bitkiler -
Forum İstatistikleri
Kullanıcılarımız toplam 2010 mesaj attılar Sitede bugüne kadar en çok 685 kişi Paz Ocak 25, 2009 6:13 pm tarihinde online oldu. Son kaydolan kullanıcımız: Kemal
Yetkinforum.com | © phpBB | Bedava yardımlaşma forumu | Haberleşme | Suistimalı göstermek | Bir blog yaratın